1.jpg

Suomalainen rikkivarasto saa uuden, nykyaikaisen muodon ja sisällön

Oulussa sijaitseva vanha rikkivarasto K21 muunnetaan nykyaikaisiksi asunnoiksi ja toimistoiksi. Instalco-yhtiö Sähkö-Arktia Oy vastaa sähköasennuksista tässä ainutlaatuisessa projektissa.

Alun perin kemikaalivarastona toiminut vanha rakennus on historiallinen maamerkki Oulussa, mikä vaatii sen tähden varovaista käsittelyä uudelleenrakennuksen yhteydessä. Laajassa projektissa on määrä rakentaa asuntoja, toimistotiloja, asuntoja vanhuksille, liiketiloja, kauppoja, parkkipaikkoja ja päiväkoti. Vanha varasto sijaitsee vanhalla satama-alueella Toppilassa, joka on koko maalle tärkeä kulttuuriympäristö.

Yksi monista syistä sille, että Sähkö-Arktia Oy valittiin tähän tehtävään, on pitkä liiketoimintasuhde pääurakoitsija Temotek Oy:n kanssa.

- Meillä on pitkäkestoinen ja menestyksekäs yhteistyö, sanoo Jukka Viitasaari, joka toimii Sähkö-Arktia Oy:n projektijohtajana.

Sähkö-Arktia Oy:n pääkonttori sijaitsee Oulussa ja he ovat erikoistuneet asuntojen ja julkisten rakennusten sähköasennuksiin. Projekti on aloitettu vuonna 2023 ja sen arvioidaan päättyvän kevään 2025 aikana.